Hotellide Kolm Õde ja Telegraaf juht
Michael Stenner leiab, et Eesti teeninduse olematut taset saab parandada
sellega, kui tööandjad muudavad teenindajate töö nauditavaks.
Stenner iseloomustas tänasel Äripäeva majanduskonverentsil Äriplaan 2008 eestlaste teeninduskultuuri järgmiselt: "Ainus, mida siinsed klienditeenindajad teevad, on see, et nad püüavad kliendi ära teenindada nii kiiresti kui võimalik."
Peamise põhjusena, miks see nii on, tõi Stenner välja koolituse puudulikkuse ja selle, et tööandjad peaksid sellele ise rohkem tähelepanu pöörama ja inimesi õpetama. Teisalt aga tuletas Stenner meelde vana ütlust "nagu külvad, nõnda lõikad".
"Näiteks, kui mu töötajad mulle otsa vaatavad, siis mõistan täpselt, kuidas ma ise töötan. Kui mina neid ribadeks ei tiri, vaid ütlen, kuidas end parandada, siis võtavad nad mu nõu kuulda ja töötavad minu heaks hea meelega," ütles hotellijuht.
Stenneri sõnul peame kõik tagama, et inimesed on tööga rahul ja tunnevad end hästi. "Paremini tööd tegema ei pane vaid raha. Nad peavad tööd nautima," lisas ta.
Kõigepealt aga tuleb Stenneri hinnangul skeptitsismist üle saada ja alles tulevad tulemused. "Ja siis on võimalik saavutada mida tahes," lõpetas ta.