ÄP 5 aastat tagasi: Neivelti päästis nõrk seadus

ÄP 20. september 2007, 00:00

19. septembril 2002 päästis Hansapanga juhi Indrek Neivelti finantsinspektsiooni süüdistuse eest 1998. aastal kehtinud nõrk seadus, mis lubas börsiettevõtte juhtidel teha teatud tingimustel tehinguid keelatud ajal.

1998. aastal kehtinud seaduse järgi võis Hansapanga juhatuse liige Indrek Neivelt teha tehinguid Hansapanga aktsiaga enne olulise info avaldamist. Tingimuseks, et ta ei kasutaks tehingu tegemisel veel avaldamata infot.

Praegu kehtiva seaduse järgi ei tohi Neivelt üldse tehinguid teha Hansapanga aktsiaga enne nn siseinfo avaldamist. Siseinfo põhjal tehtud tehingute eest saaks praeguse karistusseadustiku järgi määrata rahatrahvi või aasta vangistust. Seadusele viitas eile ka finantsinspektsioon, kui põhjendas süüdistuse esitamata jätmist. Inspektsioon teatas, et leiti küll vastuolu seadusega, aga ei suudetud süüd tõestada.

Hansapanga juhi Indrek Neivelti sõnul oli tegu õppetunniga turuosalistele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing