Augusti tarbesõidukite müüki juhib ikka Mercedes

Jaana Pikalev 25. september 2007, 00:00

Pärast mõningast langust juulis jõudis tarbesõidukite müük augustis taas ree peale.

Augustis naasid inimesed tööpostile ning hoo sai sisse ka Eesti majanduse tervisliku seisundi indikaator - tarbesõidukite müük.

Möödunud kuul leidis endale omaniku 546 uhiuut tarbesõidukit, mis teeb 77 sõidukit vähem kui selle aasta rekordkuus juunis. Augustikuu edukaima müügi eest hoolitses Mercedes-Benz, seda just tänu suurepärasele tulemusele suurkaubikute vallas. Samuti on suurkaubikute turuosa endiselt suurim, võttes enda alla 36 protsenti.

Pikapite klassis üllatas augustis Toyota, mille müügihitiks on ilmselgelt Hiluxid, mida meie teedel on möödunud kuust tervelt 46 masina võrra rohkem. Ei saa aga üle ja ümber Berlingodest, mis hoiavad kõrgel Citro?ni lippu. Kuigi august pole kunagi olnud edukas müügikuu, hakkasid möödunud aastal müüginumbrid hilissuvel kerkima. Eelmisel aastal müüdi samal perioodil 449 sõidukit. See teeb tänavuse augustikuu kasvuks eelmisega võrreldes tervelt 22 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing