Kahe ettevõtte aktsiad särasid

Peeter Teder 25. september 2007, 00:00

Tallinna börsil särasid eile eredalt kahe ettevõtte - Kalevi ja Starmani - aktsiad, mis mõlemad rallisid väga korralikult.

Kalevi aktsia hüppas vahetult peale kauplemise algust 64 protsenti, käis päeva sees isegi üle 70 protsendi plussis ja lõpetas päeva 56 protsenti kõrgemal kui neljapäevane sulgemishind. Kalevi aktsia sulgus 28,32 krooni (1,81 euro) tasemel ja väärtpaberi käive oli 1,9 miljonit krooni.

Kalevi aktsia hinnaralli taga on firma osade üksuste müügiprotsess, mille vaheetapina tehakse väikeinvestoritele ülevõtmispakkumine, kusjuures ülevõtmishinnaks võib tõenäoliselt kujuneda 29 krooni.

Et eilne sulgemishind 29 kroonile natuke alla jäi, näitab, et investorid ei ole lõpuni kindlad, kas ülevõtmispakkumine sellelt tasemelt tuleb. Võib-olla kardetakse ka Viisnurgaga sarnase stsenaariumi kordumist.

Starmani aktsia tõusis kauplemise esimesel tunnil 15 protsenti ja jäigi sellele tasemele. Starmani aktsia sulgemishind oli 89,97 krooni (5,75 eurot) ja aktsia käive 75 miljonit krooni. Viimase näitajaga oli väärtpaber ka enimkaubeldud aktsia börsil.

Starmani aktsia hinnahüppe põhjustas teade, et Bancroft Private Equity LLP juhitav finantsinvestorite konsortsium ostab 54 protsenti firma aktsiatest. Ühe aktsia hind on tehingus 89,97 krooni.

Negatiivsest küljest näitas end taaskord Trigon Property Developmenti aktsia, mis kukkus 14,6 protsenti ning maksis 29,26 krooni ehk 1,87 eurot. Väärtpaberi käive ulatus 175 000 kroonini. TPD langust võiks nimetada hinnanguks kinnisvaraärile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing