Viisnurga järglased liikusid ägedalt

Peeter Teder 26. september 2007, 00:00

Tallinna börsil liikusid eile ägedalt (vana) Viisnurga jagunemise tulemusena tekkinud firmade (uue) Viisnurga ja Trigon Property Developmenti aktsiad.

Viisnurga aktsia hind langes võrdlushinnaga võrreldes 12,2 protsenti, 61,02 kroonini (3,90 euroni). Võrreldes jagunemiseelse hinnaga, kukkus aktsia 38 protsenti. Viisnurga aktsia oli börsil suurim kukkuja. Väärtpaberi käive ulatus 250 000 kroonini. Üldiselt võib öelda, et Viisnurga võrdlushind oli määratud adekvaatselt (arvestades bilansist välja jäänud kinnisvara) ja sellest seisukohast lähtudes oleks oodanud aktsia rahulikumat käitumist. Aga ilmselt turuosalised mööbli- ja ehitusmaterjalide tootmist nii kõrgelt ei hinnanud.

Trigon Property Developmenti aktsia sukeldus päeva alguses, kuid kosus siis ja lõpetas päeva hoopis 11,2protsendilise ralliga. Sellega oli väärtpaber ühtlasi ka börsi suurim tõusja. Aktsia maksis börsi sulgemisel 32,54 krooni (2,08 eurot) ja sellega kaubeldi 760 000 krooni eest. Trigon PD aktsia hinnaralli puhul võib oletada, et hind hakkab stabiliseeruma. Kahe (vana) Viisnurga järglase aktsiate hindade summa jääb jagunemiseelsele aktsiahinnale mõnevõrra alla. Mina oletaks siinkohal, et turg hindas jagunemiseelses seisus firmat üle ja seetõttu on loomulik, et praegune 1+1 on väiksem kui varasem 2.

Enim kaubeldi börsil Olympic EG aktsiatega, mida osteti-müüdi 48 miljoni krooni väärtuses. Olympicu aktsia hind odavnes 0,9 protsenti ning väärtpaber maksis 91,22 krooni (5,83 eurot).

Börsi kogukäive oli 95 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing