Jälle need Viisnurga järglased

Peeter Teder 28. september 2007, 00:00

Tallinna börsil liikusid eile kõige enam taas Viisnurga jagunemisel tekkinud firmade aktsiad.

Trigon Property Developmenti aktsia rallis 10,8 protsenti, 40,06 kroonini (2,56 euroni). Aktsia käive jäi siiski suhteliselt tagasihoidlikuks, ulatudes 670 000 kroonini. Ilmselt leidub endiselt investoreid, kes on valmis sogases vees kala püüdma. Minu arvates ei ole aktsia hind fundamentaalselt õigustatud. Firma bilansis oleva kinnisvara potentsiaal ei ole ilmselt nii suur, et praegust aktsia hinda õigustada. Vaatamata minu arvamusele, rühib aga aktsiahind päev-päevalt kõrgemale.

Viisnurga aktsia, mis eelnevatel päevadel langes, pöördus eile 5,3protsendisele tõusule. Viisnurga aktsia maksis 58,99 krooni (3,77 eurot) ja selle käive oli 217 000 krooni.

Viisnurga aktsia taastumine on minu arust palju adekvaatsem, kui Trigon PD mitmepäevane ralli. On ju mööbli- ja ehitusmaterjalide tootmisel siiski ka oma potentsiaal. Ka oli börsile taastuleku võrdlushind suhteliselt adekvaatne, mis eeldanuks, et hind börsil püsib, mitte ei lange. Võib-olla valitses turul mingi hirm või meeltesegadus.

Suurima käibega oli Tallinna Vee aktsia, millega kaubeldi 27 miljoni krooni eest. Tallinna Vee aktsia tõusis 2,3 protsenti, 226,88 kroonini (14,50 euroni). Tallinna Vesi teatas üleeile oma teenuste hinna tõusust. See on halb uudis Tallinna elanikele, kuid Tallinna Vee aktsionäridele (kelle seas ka mina olen) tähendab see stabiilset dividendi ja võib-olla isegi suuremat kasumit.

Börsi kogukäive oli 56 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing