Päevalehed tõstavad 1. oktoobril hinda

Anne Oja 28. september 2007, 00:00

ASi Postimees levidirektor Kaupo Tiitus ütles, et 1. oktoobril tõuseb Postimehe põhipaketi tellimishind 140 kroonilt 160 kroonile. Postimehe tellimine otsekorraldusega hakkab 125 krooni asemel maksma 135 krooni.

"Umbes samas suurusjärgus kasvavad ka teised erinevate Postimehe tellimispakettide kuuhinnad," lisas Tiitus ja selgitas, et hinnatõus on põhjustatud järsust logistikakulude kasvust.

"Samuti kasvavad ka lehe tootmiskulud," rääkis ta. "Tellimishinna muutmine sügisel on tavaline praktika, sest tõusust tulenev lisatulu hakkab reaalselt laekuma alles uuel aastal, mil suurenevadki eelpool nimetatud logistika ja tootmiskulud."

Tiitus märkis, et vaatamata hinnatõusule jääb Postimehe tellimishind siiski madalamaks kui mõnel teisel päevalehel.

"Jah, see vastab tõele," kommenteeris juhatuse liige Tarvo Ulejev kuuldust, et Eesti Päevalehe hind tõuseb 1. oktoobril. "Hinnatõus on erinevate tellimispakettide lõikes küll pisut erinev, aga EPLi põhitellijaskonnale ehk eraisikust tellijatele tõuseb see ainult pisut üle 3 protsendi, vaid 5 krooni senisega võrreldes."

Äripäeva levidirektor Alo Ergma ütles, et hind tõuseb 13 protsendi võrra ehk samas suurusjärgus Postimehega, kuna mitmesugused kulud on kasvanud. "Suures plaanis on tõus tingitud sellest, et tõusevad erinevad kulud, eriti kojukanne ja tootmiskulud. Et säilitada lehe väljaandmine majanduslikus mõttes, oleme sunnitud hinda tõstma," rääkis Ergma.

Konkurentsiameti asedirektor Aini Proos ütles, et amet jälgib Postimehe ja Päevalehe 1. oktoobriks kavandatud hinnatõusu teravdatud tähelepanuga.

"Seal võib tõesti midagi olla," kommenteeris Proos 1. oktoobrile kavandatud kahe üleriigilise päevalehe hinnatõusu.

Proos ei osanud esialgu öelda, kas konkurentsiamet lehtede tegevust ka põhjalikumalt uurima hakkab. "Vaatame, mis toimuma hakkab," ütles ta. "See huvitab meid aga alati, kui keegi teisega üheaegselt hinda tõstab."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing