Projektiideed teoks

Ursula Ilo 28. september 2007, 00:00

Eesootaval nädalavahetusel toimub Euro kuni 26 eestvedamisel Tartus noorte projektijuhtide kool. Ürituse korraldaja Alo Raieste tunnistab, et huvi ettevõtmise vastu on väga suur ja kasvab veelgi. "Koolitus on ette välja müüdud, osalejaid on kakskümmend viis. See on ka optimaalne piirarv," nendib ta.

Euro kuni 26 on korraldanud taolisi koolitusi kaks aastat. Läbi on sealt käinud enam kui sada nelikümmend noort ning ellu on viidud vähemalt viis projekti - kõik see tõendab noorte siirast soovi ise midagi ette võtta.

Koolitus on üles ehitatud moodulitele, mis käsitlevad projektijuhtimise kõige tähtsamaid aspekte, alustades idee sõnastamisest, meeskonnatöö tähtsusest, eelarve koostamisest ja ajaplaani paika panemisest, lõpetades analüüsiga. Lisaks projektijuhtimise põhitõdedele annab koolitus teadmisi ja oskusi ka enesearenduse vallas. "Tänu koolitusele muutuvad noored julgemaks oma ideede presenteerimisel, avardavad arusaamist mitteformaalse keskkonna tööpõhimõtetest, leiavad tutvusi ja kaaslasi projekti läbiviimiseks," räägib Raieste.

Tähtis osa on koolituse juures ka fondide tööpõhimõtete ja rahastamisvõimaluste leidmise tutvustamisel, online-nõustamisel ja tagasisidel.

Põhilised osalejad on vanuses seitseteist kuni kakskümmend kuus aastat, kellest enamik on gümnaasiumi lõpuklasside õpilased ja tudengid. "Osalejad on tavanoored, kes on ehk pisut aktiivsemad," iseloomustab ka Raiste.

Veidi hiljem, 8. oktoobril toimub Tallinnas projektikirjutamise seminar, mis suunatud neile noortele, kes plaanivad esitada projekti 1. novembriks Euroopa Noorte Eesti büroole, ent vajaksid enne taotlusvormi esitamist nõu ja konsultatsiooni.

"Igal aastal on noori, kellel on küll väga hea idee, kuid kui nad hakkavad seda vormistama, tekib kahtlusi. Seepärast otsustasime sel aastal esmakordselt korraldada seminari, kus leitakse kitsaskohad ja saadakse toetust ning tagasisidet," tutvustab seminari ideed korraldaja Mirjam Jänes. Seminar on ülesehituselt küsimustekeskne, et tagada kõigi oluliste problee kohtade arutamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing