ÄP 5 aastat tagasi: Nordea intressilangus konkurente ei mõjuta

ÄP 01. oktoober 2007, 00:00

Nordea Panga otsus langetada tänasest kroonilaenu baasintress eurolaenu omaga samale, 3,7% tasemele konkurentide hinnangul laenuturule uusi kliente juurde ei too ning neid uusi tooteid välja töötama ei pane.

Nordea otsus tulenes panga vanemdiileri Rait Põllendiku sõnul vajadusest testida huvi kroonilaenude vastu. Ühispanga turuanalüüsi direktori Sven Kunsingu sõnul on meie laenuintressid riigi väiksust, inflatsiooni, väliskaubanduse olukorda ja muid riske arvestades juba isegi ülimadalad. Jooksevkonto defitsiit näitab, et me elame välismaailma arvel võlgu, mille kestus sõltub ainult välisinvestorite tahtest meie head äraelamist finantseerida. "Minu arust näitab Nordea selline samm soovimatust sellest teemast aru saada," ütles Kunsing.

Hetkeseis: intressidel oli langusruumi veel küllaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing