Rekordnõrk dollar tõstis kulda

Peeter Teder 01. oktoober 2007, 00:00

Euro suhtes reedel taas uue rekordmadala taseme teinud dollar pani kulla rallima ja kergitas kollase metalli hinna tasemeni, mida pole nähtud 1980. aasta jaanuarist.

Detsembrikuise tarnetähtajaga kulla hind tõusis 1,4 protsenti ja unts kulda maksis 750 dollarit. Päevasiseselt käis väärismetalli hind ära ka 752,80 dollaril untsi eest. Sel aastal on kuld kallinenud 18 protsenti, kolmandas kvartalis on kollase metalli hind tõusnud 15 protsenti. See on ka suurim kvartaalne ralli 1999. aastast saadik. Investeeringud kulla hinnaga seotud börsil kaubeldavasse fondi kasvasid lõppenud kvartalis 24 protsenti. Analüütikud on kulla edasise käekäigu suhtes positiivselt meelestatud. Väga optimistlik on GoldMoney.comi asutaja James Turk, kes usub, et väärismetalli hind jõuab enne aasta lõppu 800 dollarini untsi eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing