Tung pihtima

Romet Kreek 02. oktoober 2007, 00:00

Vaevalt sai kolmas kvartal läbi ning neljas alata, kui ootamatult tekkis tung pihiisa juurde.

Eile hommikul teatas globaalse haardega Šveitsi suurpank UBS, et teenis kolmandas kvartalis 600 kuni 800 miljoni frangise maksueelse kahjumi. Analüütikud ootasid pangalt 3,3 miljardi frangist kasumit. Paar panga tippjuhti esitasid lahkumisavaldused, panga juhatuse esimees lahkus juba juulis - nüüd siis selgus, miks.

Pangaaktsia kukkus kohe kauplemispäeva alguses 52 nädala madalama tasemeni. Tundub, et pihitoolil käinule anti investorite poolt andeks, kuna kella 16.30 paiku oli aktsia tõusnud juba 2,3 protsenti, 64,05 frangini.

Enne New Yorgi börsipäeva algust teatas USA suurim pank Citigroup, et kolmanda kvartali kasum kukub mullusega võrreldes 60 protsenti. Mullu teenis pank siis 5,5 miljardit dollarit. Painajateks olid hüpoteeklaenud.

Citigroupi aktsia alustas päeva 1,6protsendise langusega 45,94 USDni. Investorid ja analüütikud kardavad, et ka teiste pankade kappidest võib tulla välja luukeresid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing