Starmani suuromanik vahetus

Raivo Sormunen 04. oktoober 2007, 00:00

Starmani aktsiatega tehti eilse börsipäeva lõpul 392 miljoni kroonine tehing, mille käigus vahetas omanikku ligi 4,4 miljonit kommunikatsioonifirma väärtpaberit.

Aktsiaraamatu alusel on täpselt selline kogus väärtpabereid ettevõtte suuromanikul - USA kinnisel investeerimisfondil Royalton Capital Investors.

Hiigeltehing polnud ootamatu. Möödunud esmaspäeval tuli Ida-Euroopa firmadele keskenduv Bancroft Private Equity välja teatega, et on sõlminud tingimusliku ostulepingu 54 protsendi Starmani aktsiate ostmiseks.

Pärast otsuse teatavaks tegemist on läbi Tallinna börsi liigutatud juba enam kui 56 protsenti Starmani aktsiatest, nii et Bancroft on oma minimaalse eesmärgi saavutanud ning tõenäoliselt kuulutab varsti välja ka ülejäänud poole tuhande väikeaktsionäri aktsiate väljaostupakkumise.

Sisuliselt on Starmani aktsia näidanud 5,75eurost (89,97kroonist) suuromanikele makstud hinda juba enam kui nädala jagu.

Kuna vähekaubeldava väärtpaberi likviidsus kahaneb suuromaniku vahetumisega veelgi, soovitan investoritel pakkumine vastu võtta. Fundamentaalnäitajate alusel tundub hinnapakkumine üsna ahvatlev (võrdne 4,5 aastase käibe, 30 aastase puhaskasumi või 5,5kordse omakapitaliga). Seda situatsioonis, kus Elion võib oma digi-TVga televisioonituru paari aasta jooksul pea peale pöörata.

Eile hommikul septembrikuu müügikasvu (40 protsenti) uudisega välja tulnud Baltika aktsia taandus 1,2%, peatudes 6,70 eurol (104,83 kroonil).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing