Streikijad tõstavad vase hinda

Raivo Sormunen 04. oktoober 2007, 00:00

Vase hind tõusis eile viie kuu kõrgeimale tasemele, kuna turgudel spekuleeriti, et Ladina-Ameerika vasekaevandusfirmas Southern Copper alanud streik vähendab punase metalli niigi nappe laovarusid.

Maailma suuruselt viienda vasekaevandja juures algas üleeile sel aastal järjekorras juba kolmas streik. Nimelt pole töötajad ametiühingu väitel rahul 11,5protsendise palgatõusuga. Vasetonni hind tõusis eile hommikul New Yorgi kaubabörsil 3,77 dollarini naelast ehk kõrgeima tasemeni pärast 8. maid. Aasta algusest on vask kallinenud 29 protsenti.

"Iga streik, mis reaalselt vähendab tootmist, on märkimist väärt. See leiab aset turgudel, kus tootjatel on raske pakkumist suurendada," kommenteeris sündmusi uudisteagentuurile Bloomberg A.G. Edwards & Sonsi tööstusmetallide analüütik Eric Wittenauer.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing