Soome säru

Romet Kreek 05. oktoober 2007, 00:00

Deutsche Banki analüütikute soovitus ajendas eile investoreid Põhjamaade paberitootjate aktsiaid müüma.

Stora Enso aktsia hind langes 5,2 protsenti, 12,67 euroni. UPM-Kymmene aktsia hind langes 5,6 protsenti, 15,84 euroni. Deutsche Banki analüütikud eesotsas Mathias Carlsoniga soovitasid varasema ostujutu asemel nüüd aktsiad maha müüa, kuna Euroopa paberitootjate konkurentsivõime välisturgudel on saanud löögi ja ekspordikogused on ohus. Parimal juhul võivad paberihinnad Euroopas jääda praegusele tasemele. M-Reali aktsia langes 4,2 protsenti, 3,68 euroni. See aktsia oli analüütikute hinnangul enne ostmist väärt, nüüd aga kõlbas hoidmiseks.

Norra paberitootja Norske Skogindustrieri aktsia hind langes neli protsenti, 54 Norra kroonini. Saksa suurpank soovitas ettevõtte aktsiat hoidmise asemel müüa, kuna nõrgem dollar kaalub ettevõtte kasumit alla.

Norras käisid Kaupthingi analüütikud Marine Harvesti aktsiasoovituse kallal. Varem oli aktsia hinnasihiks 7,8 Norra krooni, nüüd seitse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing