Müük stabiliseerus septembris

Jaana Pikalev 09. oktoober 2007, 00:00

Nii leidis möödunud kuul endale omaniku 534 uhiuut tarbesõidukit, mis on küll 12 sõidukit vähem kui augustis, ent maikuus tehtud rekordist jääb puudu koguni 157 sõidukit.

Sügisel algab uus majandusaasta ning seda iseloomustab kasvav raskeveokite turuosakaal. Nimelt moodustas septembri müügist 29 protsenti raskeveokite klass. Võimsa etteaste tegi Mercedes-Benz, enamik müügist läks raskeveokite kontole - 80 sõidukit. Ühtekokku kirjutati Mercedese kontole septembris 113 tehingut. See hoiab neid endiselt turuliidritena.

Suurima turuosaga jätkasid septembris suurkaubikud, võttes enda alla 34 protsenti. Seekord näib klientide eelistus aga vanamoelisem ning suurema müügitulemusega esineb Mercedes Sprinteri asemel Ford Transit. Stabiliseerumist turul iseloomustab ka fakt, et müügitulemusi omavahel võrreldes ei üllata meid enam kümneid kordi suurem protsent.

Kui eelmise sügise samal perioodil võis rääkida 42protsendisest müügikasvust, siis tänavu on see 2006. aasta septembriga võrreldes vaid tagasihoidlikud 7 protsenti. Tänavu kolme kvartali lõpuks on omaniku leidnud 5038 kommertssõidukit. Seda on 1274 võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Keskmiselt on tänavu müüdud 560 tarbesõidukit kuus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing