Pärnu müüb oksjonil arhitektuuripärle

Kaisa Tahlfeld 09. oktoober 2007, 00:00

Kalleim on A. H. Tammsaare puiestee 11 asuv pansionaadihoone, mille hind on 30 miljonit krooni.

Suurema osa kinnistute otstarve on ühiskondlike hoonete maa, siiski on müügis ka kaks ärimaad: Pühavaimu 8 kinnistu hinnaga 5 miljonit krooni ja Uus 3 kinnistu hinnaga 9 miljonit krooni.

"Endised linnavalitsuse hooned on pandud müüki, sest me ei vaja neid ja nende kasutusse andmine üürilepingute alusel eeldaks suuri kulutusi nende kordategemiseks, Lõuna 2a ja Tammsaare 11 on müügis praegu seetõttu, et varem ei olnud nende müümine võimalik, kuna nad olid sotsiaalasutuste kasutuses, mis aga lähiajal kolivad uutesse ruumidesse," kommenteeris Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Asser Jaanimets.

"Linnavalitsus on rahul, kui hoonete eest laekub summa, mis oli alghinnaks või sellest ülespoole," märkis Jaanimets. Tema sõnul lähevad kõik müügist laekunud summad linna eelarvesse, enamasti kaetakse varadest saadud summadega investeeringuid.

Kuna tegemist on unikaalsete ja ajalooliste hoonetega, on väga keeruline ennustada, kas ja millise hinnaga ostjad leitakse. Tõesti, hinnad tunduvad kõrged ja on kaheldav, kas keegi soovib praegu näiteks 30 miljoni kroonist investeeringut teha.

Kinnisvaraturu jahtumise kontekstis on vara müüki panemise otsus praegu küsitav, kuna aga tegemist on unikaalsete objektidega, ei ole negatiivsetel emotsioonidel nii olulist rolli.

Samas ei anna müümisega venitamine rahalises plaanis mingit efekti, sest lähiajal pole hinnatõusu loota.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing