Uudised

ÄP 10. oktoober 2007, 00:00

Ülemiste Citysse tuleb 550 kohaga restoranitänav, kuhu tippkokk Imre Kose on planeerinud neli erineva kontseptsiooniga toidukohta läbi kolme korruse. Midagi igale maitsele: kiirustajale take-away, saiakeste sõpradele Boulangerie, supisõpradele Souperie, eksootikaihalejatele dim sum'e ja vokke ning tugeva toidu eelistajatele grill-liha kohalikust grillahjust.

Menüü vahetub suures osas iga päev ja valdava osa roogasid valmistavad kokad klientide silme all. Ülemiste City omanikud on lubanud kesklinna vahet käima panna ka eraldi bussiliini.

Suur-Karja 5 asuv C'est la vie art déco stiilis kohviku sisekujundus on glamuurne ja hubane, aknaorvadesse seatud lauad ja antiikne tiibklaver loovad igati mõnusa õhkkonna. Hinnad on vanalinna kohta suhteliselt mõistlikud, alumisel keldrikorrusel asuvas restoraniosas leiab lisaks salatitele-kookidele-pirukatele ka tugevamat kõhutäidet.

Baltika katuse all tegutsev moekunstnike tandem Ivo Nikkolo - Eve Hanson on valmis saanud võrratu haute couture'i kollektsiooni.

Pärast valitud seltskonnale tutvustamist Eestis rändas kollektsioon Riiga, kus kuu keskel algaval moenädalal on see üks tõmbenumbreid. Aasta lõpus jõuavad ainueksemplaris kleidid-mantlid müügile Nikkolo valitud esinduspoodidesse.

Kollektsiooni kuulub üle 80 komplekti, sh 20 luksuslikku õhtukleiti.

Pärast "Sügisballi" on meie kinodesse jõudnud järgmine uus Eesti mängufilm "Georg" kuulsa laulja Georg Otsa elust, põhirõhuga tema naissuhetel. Oluline osa on loomingulise armukadeduse teemal, mis hävitab Georgi suhte tema teise abikaasa, tantsijanna Astaga. Aga kui kaugele oleks võinud karismaatiline Ots jõuda raudse eesriideta?

Peaosas Marko Matvere. Otsa naisi kehastavad Anastasia Makejeva, Mirtel Pohla ja Karin Touart. Lavastas Peeter Simm.

Septembri lõpus avati Tartus ametlikult linna suurim hotell ja restoran Dorpat ning Lõuna-Eesti esimene tervisekeskus Dorpat Spaa. Hotell ja restoran on olnud külastajatele avatud küll juba juuli keskpaigast. Kevadeks valmib samasse kompleksi kuuluv 900 inimest mahutav konverentsikeskus.

Hea uudis sürrealismisõpradele: Salvador Dal? teosed on toodud Soome. Espoos saab 03.10^16.12.2007 EMMA moodsa kunsti muuseumis oma silmaga uurida Dal? kummaliselt väänduvaid figuure ja mõtiskleda Freudi, unenägude ja alateadlike tungide üle.

Kes veel EMMAs käinud pole, siis tasub igal juhul minna juba ka kunstimuuseumi enda pärast, pinnalt on see Skandinaavia suurim. Sama katuse all tegutsevad veel Espoo Linnamuuseum, Kellamuuseum, Mängude ja Mänguasjade Maailm, Helina Rautavaara Kultuurantropoloogiamuuseum ja Aarni Galerii. www.emma.museum

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing