Klaaskuup keset automaastikku

Heidi Vihma 12. oktoober 2007, 00:00

Space'i pubi avastasin enda jaoks õieti uute alkoholimüügi eeskirjade tõttu - veidi hiljemaks jäädes Järve Selverist enam õlut ei saa, aga Space särab heledalt ja õllevalik on seal täitsa olemas, muu hulgas ka Warsteiner ja Saksa nisuõlu, mis mulle õlledest üle kõige maitseb.

Space pole mitte ainult õllejoomiskoht, ka siinne menüü on üpris vaheldusrikas. No kas või tom yum-supp, mis viimasel ajal on trendirestoranidest ka pubidesse jõudnud. Niisuguseid võimsaid hiidkrevette kui Space'is pole kusagil mujal Eestis veel raatsitud tom yum'iga kokku panna. Ja supiseened olid midagi enamat kui kasvandusešampinjonid, niisugused tumedad ja tugevama seenemaitsega.

Ka praadide kohta on pigem head kui halba öelda. Noh, kebab oli natuke liiga rasvane, aga sealiha tellides peab rasvaga nagunii arvestama. Aga soodsa hinnaga lõunapraad guljašš oli heast lihast ja igati korralik toode.

Esmakordselt võõrasse pubisse sööma minnes ei või iial teada, kas istuda lauda või jääda leti juurde toitu tellima. Mõnikord mõni väike või varjulisse kohta pandud silt juhatab, et teenindatakse ainult letist, aga enamasti seda lihtsalt ei märka. Space'is annab leti juures tellimisest teada suurte punaste tähtedega silt, millest mööda vaadata pole võimalik.

Teenindus on Space'is lakooniline. Küsisime ühe tundmatu õlle kohta, kust see on, vastuse asemel pisteti meile miski alkoholi müügiloa sarnane asi ette, nii et pidime sealt ise tegijamaa üles otsima. Kui jutule vähe aega kulutada, läheb muu asi kiiremini. Nii et praed saime lauda enne, kui esimese käiguga valmis olime jõudnud.

Olude ja seaduse sunnil hoolitsetakse Space'is suitsetajate eest väga hästi: parajasti on käimas suitsunurga ehitus. Ukseesine oli ehitusmaterjali ja töömehi täis, nii et esmapilgul võis isegi arvata, et pubi pole parajasti töös. Varsti-varsti saab suitsu soojas ja kenas suitsutoas teha, ei pea enam õue minema.

Suurte akendega söögikoht on tore isegi siis, kui see asub otse suure maantee kõrval. Osa aknaid vaatab parklasse, aga sinnapoole ei paistnud keegi tahtvat istuda: autod on ühekaupa vaadates peaaegu kõik väga kenad, mõned lausa väikesed disainiimed, aga kui nad hulgakesi ühele platsile kogunevad, muutub see koht erakordselt inetuks.

Teised aknad vaatavad Pärnu maanteele ja sõitvad autod on palju kenamad. Pealegi toimus Space'i akende all parajasti bussijäneste püüdmise aktsioon. Üksteise järel seisid siin 36 ja 18 ja 5, kõik liinid kontrolliti ükshaaval üle. Kuidas saak oli, seda ma ei näinud, aga püüdjad paistsid tublid olevat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:49
Otsi:

Ava täpsem otsing