Saksa ja itaalia popiga 80ndatesse

Ülle Hallik 12. oktoober 2007, 00:00

Kontsert "80s are back!" toob vaatajate ette poole kunagisest menubändist Modern Talking ehk selle solisti Thomas Andersi oma saateansambliga ning itaalia popmuusika kunagise hiilguse Ricchi e Poveri.

Korraldaja Artman Media lubab kuulaja viia tagasi nooruse, romantika ja legendaarsete diskoteekide aegadesse. Vähemalt neid, kellele ütlevad midagi laulud pealkirjadega "You're My Heart, You're My Soul" , "Brother Louie" ja "Cheri, Cheri Lady" või "Hasta La Vista" ja "Mamma Maria".

1984. aastal sündinud dueti Modern Talking solist Thomas Anders on soololoomega tegev tänaseni.

"Märkasin, et inimesed üle kolmekümne armastavad sootuks teist muusikat, täiskasvanute popmuusikat. Neid jätavad külmaks tänased rütmid ja hittparaadid. Kirjutan nüüd laule just seda auditooriumi arvestades," on ta öelnud.

Dueti eluiga lõppes juba kolm aastat pärast selle loomist. Lühikesele elueale vaatamata jõudsid menukad sakslased salvestada kuus albumit ja üheksa singlit, millest viis mahtusid edetabelite esikohtadele.

Anders jätkas soolokarjääri ning tõi järgneva kaheksa aasta jooksul välja kuus sooloalbumit.

10 aastat pärast Modern Talkingi laialiminekut ristus Thomas Andersi tee endise bändikaaslase Dieter Bohleniga üsna ootamatult taas, 1998. aasta kevadel sündis sellest vanade hittide remiks "Back for Good" ning duett võttis ette ühise kontsertturnee. Viis aastat hiljem lõppes duo koostöö sama ootamatult kui ühineminegi.

Itaalia grupi Ricchi E Poveri sünd jääb aga lausa 40 aasta taha, kui toona neli noort itaalia muusikut Genuas kokku tulid, et anda väärikas vastulöök Ameerika vokaalkvartetile Mamas & Papas.

Ansambli nime, mis tõlkes tähendab Rikkad ja Vaesed, mõtles välja nende esimene produtsent, et rõhutada: noored on rikkad ande, fantaasia ja energia poolest ning vaesed finantsiliselt. Seda rõhutas ka nende imidž, mis koosnes ühest trendikalt ja teisest lihtrahva kombel riietatud paarist.

Tõeline edu saatis nelikut kodumaal Itaalias pärast 1970. aastal saavutatud teist kohta San Remo laulufestivalil, saalid olid täis ning kümne aastaga oli kõik võimalik justkui saavutatud.

Üks neliku liikmetest, Marina Occhiena otsustas iseseisvalt publikut vallutada, mahajäänud kolmik sai valmis kompositsiooni "Mamma Maria", mis tõi kuulsuse kogu maailmas. Angelo Sotgiu, Franco Gatti ja Angela Brambati on Euroopas müünud miljonit plaati ja pälvinud tunnustust teistelgi mandritel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing