Stolichnaya märk ajab kiskuma

Anne Oja 15. oktoober 2007, 00:00

Äsja võõrandas AS Stol-I Eesti patendiameti andmebaasi kantud Stol-I kaubamärgi osaühingule Put. Stol-I kohtusse kaevanud Spirits Product Internationalil tekkis seetõttu sekeldusi. Tuli taotleda ka uue omaniku vaidlusse kaasamist, ehkki mõlemat firmat juhib tegelikult üks ja sama mees, Aleksandr Tokarev.

"Hageja puhul pole tegu Euroopa Liidu liikmesriigi isikuga," alustas Stol-I advokaat Priit Lätt ning palus, et kohtunik sunniks Spirits Product Internationali 15 päeva jooksul kohtu deposiiti maksma 170 000 krooni.

Samas teatas Spiritsi advokaat Enno Heringson vastuvangerdusest. Arubal registreeritud Spirits olevat Stol-I kaubamärgi üle andnud kontserni Luksemburgis paiknevale ettevõttele. Vara üleandmise lepingut ega registri väljavõtet Heringsonil paraku ette näidata polnud.

"Kontsernikaaslaste vaheline leping on konfidentsiaalne," pareeris Heringson. Tehingu Genfis asuvasse registrisse kandmine ja sealse väljavõtte hankimine võtvat aga rohkem kui kaks nädalat.

"Te olete piisavalt kaua kohtus käinud, peaksite teadma, et kohus ei ole enam sinisilmne," kutsus kohtunik Maire Lukk vangerdajaid korrale ja käskis Aruba Spiritsil maksta kohtu deposiiti 100 000 krooni. "Tasuta meil midagi ei tehta, kui midagi (kaubamärgi üleminekut tõendavat lepingu koopiat ega registri väljavõtet - toim.) ei tule, on kohtul võimalik jätta hagi läbi vaatamata."

Stol-I nõuab Livikolt ja Remedialt litsentsitasusid Stolichnaya kaubamärgi kasutamise eest. Liviko puhul paisus algselt 1,7 miljoni kroonine nõue pärast intresside otsakeevitamist 16,5 miljonile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing