Tehnoloogia rokkis

Tõnis Oja 15. oktoober 2007, 00:00

Möödunud nädala viimasel kahel päeval rokkisid tehnoloogiasektori aktsiate hinnad.

Kui neljapäeval kukkus peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks 1,4 protsenti (2772,20 punktini), siis reedel tegi indeks 0,9protsendilise tõusu, jõudes 2805,68 punktini.

Tehnoloogiasektorile andis tõuke tarkvaragigant Oracle, kes teatas, et soovib 6,7 miljardi dollari eest üle võtta äritarkvara tootja BEA Systemi. BEA aktsia hind hüppas 38 protsenti, so enam kui viie aasta kõrgeimale tasemele. Ettevõtte suurim aktsionär Carl Icahn, keda teatakse ka kui ettevõtte juhtkonna valjuhäälset kriitikut, lausus, et kiidab ülevõtmispakkumise heaks, kuid ootab aktsiale kõrgemat pakkumishinda.

Oracle'i teade andis aluse spekuleerimiseks, et ülevõtmiste hooaeg, mis sai krediidikriisi tõttu suvel tagasilöögi, pole kaugeltki lõppenud.

Nn juhtivatele aktsiatele andsid tuge terve rida häid uudiseid ettevõtetest. Maailma suurim kiirtoitlustuskett McDonalds teatas oodatust parematest käibenumbritest ning USA suurim autotootja General Motors andis teada, et autode müük on läinud väga hästi Ladina-Ameerika, Aafrika ning Lähis-Ida riikides. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,6 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing