Väikeinvestor tõstis Eesti Ehitust

Tõnis Oja 15. oktoober 2007, 00:00

Ehkki neljapäevaga võrreldes olid reedesel börsipäeval mõnevõrra rõõmsamad meeleolud, jäi valitsevaks trendiks endiselt langus.

Eesti Ehituse aktsia hinna tõstis kauplemispäeva viimasel minutil enam kui viieprotsendilisele kõrgusele kaks tehingut hinnaga 86,06 krooni aktsia eest, mis oli eelmistest tehingutest 2,35 krooni ehk 2,8 protsenti kõrgem. Kahe tehingu käigus vahetas omanikku kokku 500 väärtpaberit. Ilmselt oli väikeinvestor teinud ostuorderi turuhinnaga, aga ootamatult kadusid müügiorderid turult ära. Eelmisest tehingust oli möödas tervelt veerand tundi. Siinkohal oleks taas kohane soovitada, et tehingu sisestamisel märgitaks ära soovitud ostu- või müügihind. Tallinna börs on ebalikviidne ja ootamatult võivad suured hinnaliikumised toimuda ka suurte ettevõtete aktsiate hindadega.

Tallinna börsiindeks OMX Tallinn kaotas reedel oma väärtusest marginaalsed 0,03 protsenti, kümnest enamkaubeldavast aktsiast koosnev Äripäeva indeks langes 0,07 protsenti, 2357,34 punktini. See on madalaim möödunud aasta 15. detsembrist alates.

Aktsiate hinna vaata et ekstreemne liikumine Tallinna börsil on nii mõnegi spetsialisti viinud tuleviku suhtes üsna pessimistlikule seisukohale. Näiteks LHV prognoosib, et selle aasta lõppsaldoks võib jääda aktsiate hinnalangus. Hansapank nii negatiivne ei ole, aga hinnad sõltuvad Hansapanga spetsialistide visioonidest rohkem kui LHV omadest.

Väga otsustavaks kuupäevaks võib osutuda 13. november, mil avaldatakse Eesti majanduskasvu esialgne hinnang. Pärast seda võivad tegutsema hakata ka välisfondid eesotsas East Capitaliga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing