Üks küsimus: Kas Annus peaks ennast taandama?

ÄP 17. oktoober 2007, 00:00

Joakim Helenius, investeerimispankur
Kahtlustused on ilmselt väga tõsised ja sellisel juhul eeldaksid vähemalt Lääne ühiskonna inimesed, et kahtlustatav astub tagasi. Annus peaks end vähemalt mõneks ajaks ametist taandama. See näitaks, et ta võtab asja tõsiselt.

Annus võiks teatada, et taandab end selleks ajaks ametist, kuni uurimine lõpetatakse ja on selge, kas ta on süüdi või mitte. See ei tähendaks, et ta oma süüdiolekut tunnistab. See näitab lihtsalt, et ta keskendub oma süütuse tõestamisele.

Heldur Meerits, investorite liidu juhatuse liige
Kui kapo arvab, et ta kuidagi võiks uurimist takistada, küll nad siis selle eest hoolt kannaksid. Ma arvan, et ta ei peaks kõrvale astuma. Toomas Annus ütleb ise, et tema pole milleski süüdi. Kui mõelda nii, et kui ta on mingi pahandusega hakkama saanud, siis kas see tagasiastumine muudaks enam midagi? Samas, kui ta on õige mees, siis oleks see tema asjatu kiusamine.

Jaan Männik, Eesti Telekomi endine juhatuse esimees
Minu meelest oleks ajutine tagasiastumine natuke imelik signaal. Sellega tunnistaks ta end pooleldi süüdi. Ma arvan, et kaitsepolitsei saab Annuse süütuses või süüs selgusele ka ilma tema taandumiseta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing