Lang soovitab Vene ministril Eesti kohtusse kaevata

Silvia Kruusmaa 18. oktoober 2007, 00:00

"Las kaebab siis kohtusse. Õigusvaidluse lahendab ju kohus. Minu mälu järgi peaks sellega tegelema Haagi kohus," kommenteeris Lang Hristenko süüdistust. Lang lisas, et ta ei võta eriti tõsiselt Venemaa poliitikute sõnavõtte Eesti suunas.

Venemaa energiaminister Viktor Hristenko süüdistas teisipäeval Brüsselis Eestit "jämeduses" ning ÜRO mereõiguse konventsiooni rikkumises, kuna Eesti keeldus andmast luba uuringuteks Läänemere gaasitoru ehitamiseks.

"Selliste vahendite kasutamine, nagu tegi Eesti valitsus, on minu silmis asja puhas politiseerimine väga jämedal moel," ütles Hristenko Financial Timesile antud intervjuus.

Hristenko, kes kohtus Brüsselis ELi energiavoliniku Andris Piebalgsiga, ütles, et Nord Streami gaasitoru projekt on Eesti tegevusest hoolimata graafikus.

"Mulle teeb rõõmu, et Nord Stream on graafikus. Äriplaan on valmis. Lepingute sõlmimine tarnijatega käib. Selles mõttes on projekt töös," ütles minister. "Mis mulle ei meeldi, on meretrassiga seoses kuhjunud probleemid, ilma et oleks mingeid korralikke argumente."

"Mulle tundub, et Eesti valitsuse positsioon ei ole juriidilisest aspektist korrektne, kuna see on vastuolus mereõiguse konventsiooniga," ütles Hristenko. Selle järgi on taolised transpordiprojektid lubatud, kui need rahuldavad teatud tingimused.

Küsimuse peale, kas Eesti töötab gaasijuhtme projektile sihilikult vastu, ütles Hristenko: "Muidugi on see projektile risk, kuna meil tuleb trassi pisut muuta, et oma Eesti sõpradest ringi minna, või naasta mereõiguse konventsiooni juurde ja püüda neid tingimusi arutada."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:07

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing