Läti väikefirma käive üle 9 miljardi krooni

Harry Tuul 18. oktoober 2007, 00:00

Lätis aasta suurimaks käibetegijaks tõusnud alles 2005. aastal loodud Vundera spetsialiseerub Lursofti andmetel kontoritehnika müügile ja rendile ning tehingute vahendamisele. Seejuures pole firma jätnud märki ühessegi telefoniraamatusse. Vundera aadressil keegi tegelikult ei tööta. Ettevõte kasum oli kõigest 28 700 latti (650 000 krooni).

Ettevõtte ainus töötaja on omanikust juht ja on Lursofti andmetel vahetunud kahel korral. Vundera asutas tundmatu Vlada Dragunevicas, kes rääkis Dienas Biznessile, et firma loodi esialgu kalatarvete müügiks, kuid müüdi peagi edasi. Siis astus firma etteotsa jurist Marcis Blahins, kelle vahetas välja Marbellas elav Peter Anthony Gallagher. Läti ajalehel õnnestus saada ühendust ka Blahinsiga, kes keeldus igasugustest kommentaaridest ja lisas, et parem oleks, kui ettevõttest üldse ei kirjutataks.

Prokuratuuri ebaseaduslike vahendite legaliseerimise ametit juhatava Viesturs Burkansi sõnul meenutab skeem väga fiktiivset ettevõtet. "Teoreetiliselt on kõik võimalik," lausus Burkans Biznes i Baltijale. "Võin kogemusest öelda, et siin on üks tundemärk, mis viitab ettevõtte ebaseaduslikule tööle."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing