Võistlus käibeliidri tiitli pärast

Peeter Teder 18. oktoober 2007, 00:00

Tallinna börsil võistlesid eile käibeliidri tiitli pärast Eesti Ehituse ja Olympic EG aktsiad. Peale jäi esimene.

Eesti Ehituse aktsiat osteti-müüdi 20,7 miljoni krooni väärtuses. Ehitusfirma väärtpaberi hind liikus 0,9 protsenti üles ning aktsia maksis 88,40 krooni (5,65 eurot). Eesti Ehituse aktsiat ostis kõige aktiivsemalt kokku Leedu investeerimisfirma Finasta. Võib-olla on selle taga Leedu tuumajaama projekt. Fondijuhid spekuleerivad, et kui see käima läheb, saavad tellimusi ka osalevate riikide firmad. Eesti on väljendanud soovi projektis osaleda.

Olympicu aktsiaga tehti tehinguid 20,6 miljoni krooni eest. Aktsia hind langes 1,8 protsenti, makstes 78,23 krooni (5,00 eurot). Olympicu aktsia puhul võib hinna alanemise kanda turu väsimuse arvele. Aktsia on ilusasti töötanud (nagu näiteks ka Baltika) ja on võimalik, et osa investoreid on otsustanud kasumi välja võtta. Ka on Olympicu aktsia Tallinna börsil üks kõige kallimalt hinnatud väärtpabereid.

Suurima tõusu tegi börsil teist päeva järjest Merko Ehituse aktsia, kallinedes sedapuhku 1,6 protsenti. Väärtpaber maksis 297,44 krooni (19,01 eurot) ja selle käive ulatus 1,7 miljoni kroonini. Merko Ehituse aktsia seisis ka eile altkäemaksuskandaalile vaatamata tugevalt. Ilmselt on kaitsepolitsei kogutud tõendid liiga nõrgavõitu, et firma juhile Toomas Annusele süüdistust esitada või teda süüdi mõista.

Enim kukkus Viisnurga aktsia, mis kaotas oma väärtusest 3,7 protsenti ja maksis 44,91 krooni (2,87 eurot). Viisnurga aktsia käive oli 173 000 krooni.

Börsi kogukäive oli 85,6 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:07
Otsi:

Ava täpsem otsing