ABBA muusika sära eestimaistelt tähtedelt

Christel Karits 19. oktoober 2007, 00:00

"Kontserdisari on Eesti esimene suurejooneline tribuut ja kummardus popmuusika ühele alustalale, ansamblile ABBA," avab kontserdi kunstiline juht Mihkel Mattisen.

Maailma popmuusika ühe suurima mõjutaja hittlaule esitavad Eesti tippartistid: Lenna Kuurmaa, Koit Toome, Ines, Dave Benton, Ivo Linna, Marju Länik ja Gerli Padar. Lauljaid saadab ansambel ja 12-liikmeline keelpilliorkester.

Kolm kontserti on järjeks edukalt läinud ABBA galale, mis toimus juulis Tallinna lauluväljakul.

"Need, kes ei jõudnud juulikuisele lauluväljaku kontserdile, saavad nüüd nautida veelgi paremat varianti siseruumides," lubab Mattisen. Ta kinnitab, et lugude seadetega pole liiale mindud ning kõik palad on kindlasti äratuntavad.

"Meie eesmärk oli, et mitte minna seadetega hullumeelseks. Et inimesel ei tekiks tunnet, et loost pole midagi alles jäänud. Tulemus on kindlasti nauditav."

Mattiseni hinnangul kõlavad ka lauljate hääled hästi kokku. "Pole ühtki pretensiooni," kinnitab ta. Kõik koos esitavad vaid lõpuloo. On palju huvitavaid duette ja soolonumbreid. Kuigi lavalolijad on väga erineva vanusega ning erinevate mälestustega ABBAst, moodustavad nad kunstilise juhi sõnul kontserdil väga meeldiva terviku. Tervikut aitab koos hoida ka Mihkel Mattisen ise, kes on mõneti konferansjee rollis.

Esmakordselt kõlavad ABBA muusika kontserdil töötlused hittidest "Chiquitita"", "I Do, I Do, I Do" ja "Fernando".

Mattisen nimetab oma lemmikutena lugusid "Thank You For The Music", "The Winner Takes It All" ja "One Of Us". Ta lisab, et kui tavaliselt on ühe bändi lugudest kontserti kokku pannes probleem, et väärilisi laule ei jätku, siis ABBAga on otse vastupidi.

"Kõige valusamat vatti prooviperioodil sain ilmselt mina," ütleb Koit Toome. "Kuna suvel esines minu asemel Tanel Padar, oli mul vaja teistele proovides järele jõuda." Toome lisab, et võtab ainulaadsest sarjast osa suure heameelega. "ABBA tegi mitut põlvkonda ühendavat muusikat. Ma arvan, et Eestis on väga palju inimesi, kes seda muusikat armastavad."

Marju Läniku hinnangul on ABBA laulud ajatud ja fenomenaalselt ilusate meloodiatega, mis lähevad kohe hinge.

Ines leiab, et ilmselt on ABBA üks suuremaid nimesid popmuusika ajaloos.

"Duetiks ma partnereid ise ei valinud, aga olen väga rahul," ütles Länik "Terevisioonile" antud intervjuus.

ABBA muusika kontserte on saatnud müügiedu. Tartu kontsert on välja müüdud ning Pärnu üritusele on saada veel üksikuid pileteid.

"Tallinna Linnahall on ruumikam ning saab veel valida mitmete sektorite vahel," ütles kontserdi pressiesindaja Reno Hekkonens.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing