Mööblitootja: Eesti tööjõud kordades odavam kui Taanis

Anne Oja 19. oktoober 2007, 00:00

Üpraus ütles, et vaikselt on toorme pakkumine suurenenud ja hinnad hakanud langema. Päris uksi kinni panna Eesti mööblitootjad ei kavatse, kuigi olukord paistab teie (Äripäeva - toim.) arvates lootusetu. Tööjõud on ka veel kolm kuni viis korda odavam kui näiteks Taanis või Saksamaal, kus tänase päevani toodetakse edukalt mööblit."

Dv.ee ajakirjanik Julia Vlasova kirjutas eile mööblitööstuse tooraine ja tööjõu kallinemisest, millele lisandub töökäte nappus ning kõrge inflatsioon.

Ka Valga Gomab Mööbel on kvalifitseeritud tööjõu nappusega kokku puutunud. "Meie ettevõte asub piiri ääres ja praegu on veel võimalik leida tööjõudu Lätist," rääkis Üpraus. Tema sõnul pole Valkas suuri tööstusettevõtteid, mistõttu paljud sealsed elanikud käivad Eestis tööl. Samas on Valga Gomab Mööbel suurte tootmismahtude planeerimisel targu ettevaatlik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing