SMS-laenu pakkujad peavad hakkama laenajat tuvastama

Mariliis Pinn 19. oktoober 2007, 00:00

"Nii kaob võimalus SMS-laenuga kelleltki raha välja petta," ütles rahandusminister Ivari Padar eile valitsuse istungil heaks kiidetud rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse eelnõu kohta. "Lisaks on kõikidel kohustatud isikutel võimalik tugineda krediidiasutuse juba tehtud isiku taustakontrollile, vältides niimoodi mõttetut dubleerimist ja kulusid."

Eelnõu reguleerib kohustatud isikute tegevusi kliendi tuvastamisel ja kontrollimisel täpsemalt, kui praegu kehtiv seadus.

SMS Laen OÜ juht Aaro Sosaar ütles aripaev.ee-le, et uue seaduse valguses eeldab ta turult paljude turusolkijate kadumist.

"SMS Laen OÜ on kiirlaenude turu liiderina oma tegevusaja algusest peale - erinevalt paljudest konkurentidest - oma klientide isikusamasust tuvastanud ID-kaardi abil ja tuginenud krediidiasutuste juba tehtud taustakontrollile ehk pangalingiga autentimisele," selgitas Sosaar.

"Loodetavasti aitab uus seadus kaasa meie äritegevusele, sest me ei pea enam avalikkusele selgitama, et meie teenus on olnud algusest peale turvaline," lootis Sosaar.

"Eeldame samuti, et turult kaovad paljud turusolkijad, kes pole isikuid sel kombel tuvastanud ning seeläbi tekitanud võimalusi inimestelt raha välja petta," selgitas ta. Kuigi Sosaar ei ole seaduseelnõu näinud, suhtub SMS Laen OÜ soovi tõkestada rahapesu ja terrorismi rahastamist väga hästi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing