Alfa Laval üllatab

Romet Kreek 24. oktoober 2007, 00:00

Alfa Laval ei väsi tulemustega analüütikute üllatamist. Ettevõte teatas ühes kvartalitulemustega rekordmarginaalist.

Alfa Lavali III kvartali puhaskasum kasvas aastataguselt 436 mln Rootsi kroonilt 910 mln Rootsi kroonini ehk 3,91 Rootsi kroonilt aktsia kohta 8,33 kroonini. Analüütikud prognoosisid kasumiks 669 mln Rootsi krooni. Ettevõte suutis kümnendat kvartalit järjest teenida parema tulemuse, kui analüütikud olid prognoosinud.

Ettevõtte käive kasvas 33 protsenti, 6,39 mld Rootsi kroonini.

Aktsia hind rallis tulemuste peale 11,4 protsenti, 475,50 Rootsi kroonini. 53 miljardi Rootsi kroonise turuväärtusega ettevõtet aktsia on tänavu tõusnud 54 protsenti.

Teisel pool suurt lompi oli tegijaks Apple, kes juba üleeile börside sulgemise järel USAs avalikustas oma majandusaasta neljanda kvartali majandustulemused. Ettevõtte jõud ei raugenud ka möödunud kvartalis. Aktsia reageeris tulemustele eile seitsme protsendise tõusuga, 186,32 dollarini. Vahvaid kultusvidinaid tootva ettevõtet aktsia hind on tänavu kerkinud 120 protsenti, aktsia hinna-kasumi suhteks on 47.

Üldine meelestatus oli positiivne, järgnedes üleeilsele USA börside U-pöördele halvemuselt tõusule.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing