Ajalootund Rüütlilt

Ennika-Anneli Võrk 26. oktoober 2007, 00:00

See õhtupoolik oli kohalikele silmaringi arendav ning mulle lähedane ja ärevust tekitav. Uhke tunne oli kuulata ettekannet oma kodumaast maailmas niivõrd tunnustatud ülikoolis, nagu seda on St. Gallen Šveitsis, ning tõdeda koos tulevaste Šveitsi ja Saksamaa diplomaatide, ärimeeste ja pankuritega, et Eestimaa ajalookäik on mõjutanud kogu Euroopat ja seega tervet maailma.

Oma ettekandes rääkis Rüütel Nõukogude Liidu lagunemisest, nentides, et ka Berliini müür ei oleks saanud puruneda, kui Balti riigid ei oleks alates 1988. aastast nõrgestanud Nõukogude Liitu seestpoolt.

"Härra Rüütli ettekanne Nõukogude Liidu lagunemisest leidis aset vahetult enne valimisi (Šveitsis - toim), kui pinged ja arutelud poliitika teemal olid haripunktis," kommenteerib foorumi ajastust rahvusvaheliste suhete tudeng Norman Schwarz.

"Kindluspoliitika foorumi ehk SPF motoks ongi tutvustada maailmapoliitikat just läbi nende inimeste, kes on maailma mõjutanud sündmustega ise otseselt seotud olnud. Ma usun, et Arnold Rüütli kuulajaskond mõtles ka valimispäeva hommikul selle üle, kui saatuslikke otsuseid Nõukogude Liidule võtsid rahvasaadikud Kremlis vastu aastatel 1989-1991," lisab ta.

Seega on tükikene Eesti ajaloost ka välisriikide noortele jälle natukene selgemaks saanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing