Jõulueelne tähesadu

Christel Karits 26. oktoober 2007, 00:00

"Konkurents on konkurents," ütleb Enrique Iglesiase kontserdi Eesti-poolse korralda BDG esindaja Ilja Judeikin. "Olen kindel, et müüme piletid välja." Judeikini hinnangul on aasta lõpp korraldajatele tõepoolest raske, kuid publik võib valiku üle vaid rõõmustada.

Kahe suurema tähe kontserdid toimuvad sedapuhku vaid istekohtadega. See on nii 30. novembril oma Euroopa turnee raames Tallinna saabuva Iglesiase kui ka 6. detsembril Eestis esineva legendaarsele Briti laulja Joe Cockeri soov. Cockeri kontserdi korraldaja esindaja Reno Hekkonens kinnitab, et siiani on piletimüük läinud hästi. Judeikin lisab, et kahe artisti publik on suuresti erinev, mistõttu kontserdid omavahel ei konkureeri.

Enrique Iglesiase lood on kogu maailmas hästi tuntud. Hitid "Escape", "Be With You", "Hero", "Do You Know" ja "Tired of Being Sorry" tõusid edetabelite tippu Ameerikast Euroopani ja Indiast Austraaliani. Laulja on oma kümneaastase karjääri jooksul müünud rohkem kui 40 miljonit plaati ning tema albumid on kuld- ja plaatinastaatusse jõudnud rohkem kui kolmekümnel maal. Pühapäeval algav Euroopa turnee toimub Enrique juunis ilmunud uue albumi "Insomniac" toetuseks. Uue albumi singel "Tired of Being Sorry" on praegu mängituim lugu Eesti raadiojaamades. Kriitikute hinnangul on Iglesias mitte ainult üks enimmüüdud latiinoartiste maailmas, vaid ka üks edukamaid live-esinejaid.

Joe Cocker väisab Eestit maailmaturnee "Hymn For My Soul" raames. Hiljuti annetas Briti kuningakoda talle väljapaistvate teenete eest Suurbritannia ühe mainekama autasu, Briti Impeeriumi ordeni. Juba 20 aastat Ameerika Ühendriikides elava 63aastase Cockeri karjäär on jätkuvalt tõusuteel. Laulja viimane album tõusis Briti edetabeli esikümnesse ning viibis suvel ja sügisel paljude riikide esineljakümnes.

Kaks päeva enne Enrique Iglesiase saabumist esineb Tallinna linnahallis Rootsi kunagine megabänd Ace of Base. Grupp vallutas muusikamaailma aastal 1992, mil ilmus nende debüütsingel "All That She Wants". Ühe viimastest kontsertidest andis Ace of Base 1997. aasta juulikuus Rootsi printsess Victoria 20. sünnipäeval.

Tagasitee lavalaudadele sai alguse sel kuul ja 2008. aasta alguses peaks poelettidele jõudma Ace of Base'i uus album.

Kontsert "Legends of Rock" toob 2. detsembril Saku Suurhalli lavale romantilise roki tähe Foreigneri ja ekstravagantseima õudusrokkari Alice Cooperi. Esmakordselt Eestisse saabuv Foreigner on maailmakuulus oma rokkballaadide poolest. Ligi kolmekümne tegutsemisaasta jooksul on edetabelite tippu jõudnud rohkelt ballaade nagu "I Want To Know What Love Is", "Waiting For A Girl Like You", "Cold As Ice" jpt.

Maailmaturneel viibiva Cooperi seekordse show nimeks on "Psycho-Drama", mille nimi tõotab šokirokkari etendusele vindi peale keerata.

Romantikuid tuleb 5. detsembril Eesti Näituste messikeskusse rõõmustama Bryan Adams. Enne Tallinna toimuvad Bryani kontserdid Vilniuses ja Riias.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing