Jürgen Järviku asi jõudis kohtusse

Anne Oja 26. oktoober 2007, 00:00

Pikka aega uurimisel olnud Jürgen Järviku, Margus Siilo, Marko Kalevi ja Jaan Voldi kriminaalasjas pidi prokurör eile süüdistuse ette lugema, kuid Viljandis elav Jaan Volt teatas kohtule kirjalikult, et tema istungile ei tule. Mehi süüdistatakse rohkem kui 7 miljoni kroonise kahju tekitamises Arvo Klaasi firmale Revalhaus Kinnisvara.

"Ei saa ilmuda kohtuistungile, sest mul ei ole pappi," luges kohtunik eile hommikul käsitsi kirjutatud teadet. Ehkki osa kirjutatust polnud dešifreeritav, said saalis istujad teada, et Jaan Volti ennastki huvitab, kui palju pappi süüpingis istujad tegelikult said ning kelle taskusse suured summad läksid. "Minu osa selles oli väike," vabandas Volt oma loobumist Tallinna tulekust. "Ainult mõnisada krooni."

"Olete kaitsealusega suhelnud?" uuris kohtunik seepeale Voldi advokaadilt Juho-Enn Aulelt.

"Ei ole," tunnistas advokaat puhtsüdamlikult. "Olen määranud kaitsja. Polegi selliseid võimalusi, sest Voldil pole telefoni ega muid sidevahendeid."

"See ei tähenda, et te ei peaks oma kaitsealusega tegelema," õpetas kohtunik ning rahuldas prokuröri taotluse kohaldada Voldile sundtoomist.

Järviku kaitsja Kari-Paavo Koch taotles eile kohtult, et kriminaalasja arutamine lükataks edasi Revalhaus Kinnisvara ja Järviku vaheliste tsiviilvaidluste lõppemiseni. Kohus ei lugenud seda põhjendatuks ja protsess jätkub tuleval nädalal varem paika pandud kava kohaselt.

Tuleval nädalal astuvad kriminaalprotsessil tunnistajatena üles Järviku endine äripartner kinnisvaraarenduses, tippmodell Carmen Kass ning tippadvokaat Daisy Tauk.

Arvo Klaas ja Järvik hakkasid koos äri ajama 1992. aastal. Meeste teed läksid lahku, kui Klaas avastas, et Järvik oma ametiseisundit kuritarvitades nende ühisest firmast raha välja kantis ja selle Soosepa elurajooni arendusse paigutas. Soosepa elurajoon oli üks esimesi Q Vara arendusprojekte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing