Kohus mõistis Meelis Lao õigeks

ÄP 29. oktoober 2007, 00:00

Põhja ringkonnaprokurör Luule Pello esitas reede hommikul kohtule taotluse, milles loobus Viru tänava McDonald'si restoranis omavolitsemise süüdistusest, sest tänavu kevadel muutunud seaduse järgi ei ole omavolitsemine kuritegu, kui sellega seoses ei kasutata vägivalda ega ähvardusi, teatas kohus.

Märtsis jõustunud karistusseadustiku muudatuse järgi on omavoli kuritegu siis, kui sellega kaasneb vägivald, vara hävitamine või rikkumine või sellega ähvardamine, vabaduse võtmine, vabaduse piiramine või sellega ähvardamine.

Lao ja kaaskohtualune Taavi Paldra kohtus oma süüd ei tunnistanud. Ramon Stint, keda lisaks omavolile süüdistati ka 2003. aastal toime pandud kelmuses, tunnistas süüd osaliselt.

Laod, Stinti ja Paldrat süüdistati selles, et nad tungisid 2004. aasta 8. septembri hommikul kell 6 tagaukse kaudu Viru tänava McDonald'si restorani, kutsusid kohale Feba OÜ turvateenistuse ja keelasid McDonald'si töötajatel toitlustuskohta siseneda. McDonald'si restoran ei saanud sel päeval klientidele uksi avada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing