Tallinki kasum kahanes

Romet Kreek 29. oktoober 2007, 00:00

Reede õhtul avaldas kvartalitulemused Tallink.

Tallinki võiks lugeda Eesti äärmiselt avatud majanduskeskkonna lakmuspaberiks, ehkki ettevõte püüab Eesti riske vähendada tegevuse geograafilise laiendamise abil. Kuna ettevõte on võtnud väga suure laenukoormuse seoses Silja ostu ja investeeringuteks hotellidesse ja uutesse laevadesse, mõjutab teda otseselt ja tugevalt rahaturu olukord. Tõusnud intressid on vähendanud ettevõtte kasumit. Intressirisk peaks olema päris kõrge ka Delfi ostnud Ekspress Grupil. Positiivseid rahavooge pole Delfist põhjust pikka aega oodata, samas rahastati ostu üüratult suure laenuga. Tallinkile mõjus kehvasti ka kütusehindade tõus. Oma jälje jätsid turistide voolule ka pronksiöö sündmused.

Finantsaasta viimases kvartalis kahanes Tallinki puhaskasum 25,5 protsenti, 1,008 miljardi kroonini. Käive kasvas samal ajal 8,2 protsenti, 3,55 mld kroonini. Müüdud kaupade ja teenuste kulud kasvasid veidi kiiremini (8,7 protsenti), kuid oluliselt kerkisid finantskulud (28, 2 protsenti, 222,9 mln krooni).

Ettevõte tegi läinud aastal suuri investeeringuid. Läinud majandusaastal läks Silja Line'i ühekordseteks ümberkorralduskuludeks 250 mln krooni.

Huvitavaks võib pidada majandustulemuste kommentaari, kus märgitakse, et Silja integreerimise sünergiate positiivne mõju on olnud vaevumärgatav, reaalseid tulemusi oodatakse järgnevatel aastatel.

12 kuuga vähenes Tallinki kasum 29,4 protsenti, 1,05 mld kroonini. Käive kasvas samal ajal 88 protsenti, 11,9 mld kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing