Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinki kasum kahanes

  Reede õhtul avaldas kvartalitulemused Tallink.
  Tallinki võiks lugeda Eesti äärmiselt avatud majanduskeskkonna lakmuspaberiks, ehkki ettevõte püüab Eesti riske vähendada tegevuse geograafilise laiendamise abil. Kuna ettevõte on võtnud väga suure laenukoormuse seoses Silja ostu ja investeeringuteks hotellidesse ja uutesse laevadesse, mõjutab teda otseselt ja tugevalt rahaturu olukord. Tõusnud intressid on vähendanud ettevõtte kasumit. Intressirisk peaks olema päris kõrge ka Delfi ostnud Ekspress Grupil. Positiivseid rahavooge pole Delfist põhjust pikka aega oodata, samas rahastati ostu üüratult suure laenuga. Tallinkile mõjus kehvasti ka kütusehindade tõus. Oma jälje jätsid turistide voolule ka pronksiöö sündmused.
  Finantsaasta viimases kvartalis kahanes Tallinki puhaskasum 25,5 protsenti, 1,008 miljardi kroonini. Käive kasvas samal ajal 8,2 protsenti, 3,55 mld kroonini. Müüdud kaupade ja teenuste kulud kasvasid veidi kiiremini (8,7 protsenti), kuid oluliselt kerkisid finantskulud (28, 2 protsenti, 222,9 mln krooni).
  Ettevõte tegi läinud aastal suuri investeeringuid. Läinud majandusaastal läks Silja Line'i ühekordseteks ümberkorralduskuludeks 250 mln krooni.
  Huvitavaks võib pidada majandustulemuste kommentaari, kus märgitakse, et Silja integreerimise sünergiate positiivne mõju on olnud vaevumärgatav, reaalseid tulemusi oodatakse järgnevatel aastatel.
  12 kuuga vähenes Tallinki kasum 29,4 protsenti, 1,05 mld kroonini. Käive kasvas samal ajal 88 protsenti, 11,9 mld kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.