Christel Karits • 1. november 2007 kell 22:00

Stiilselt romantiline Ferry

Legendaarse rokk-grupi Roxy Music looja ja juht, 26. septembril oma 61. sünnipäeva tähistanud Bryan Ferry on tuntud oma stiilse ja maheda muusikaga.

Eesti publikule annab ta kontserdi pärast teisipäeva õhtul toimunud edukat esinemist Leedus.

"Show oli suurepärane ja juba esimesest loost alates oli publik lausa hullunud. Seda stiilselt meest ja artisti tasub oma silmaga näha! Pärast paari esimest laulu hakkasid saalisolijad Ferryle kaasa laulma, veidi hiljem ka tantsima," kirjeldab Leedu korraldajate esindaja Inga Jablonske. "Kontserdipublikut oli seinast seina. Oli noori ja vanu, tuntud persoone, inimesi, kes ka ise tegelevad muusikaäriga."

Bryan Ferry jõuab Eestisse oma mais alanud Euroopa turnee "Dylanesque European Tour" raames. Sel aastal ilmavalgust näinud CD "Dylanesque" on Ferry kummardus legendaarse laulukirjutaja ja artisti Bob Dylani ees, sest ta esitab sellel plaadil vaid Dylani kirjutatud või kuulsaks lauldud laule.

"Dylan on vaikne ja eraklik isik nagu minagi," põhjendab Ferry oma intervjuus uudisteagentuurile Reuters. "Tegelikult oleks tore teda mõnikord puhkuse ajal näiteks rannas kohata. Dylani laulukirjutamine on tõeliselt kvaliteetne. Sõnad, poeesia, muusika, kõik on paigas. Seetõttu usun, et need lood on avatud ka interpreteerimiseks. Eriti varasemad lood, sest Dylan esitas neid ju ainult akustilise kitarri saatel."

Bryan Ferry lavakava kestab koos lisalugudega poolteist tundi.

"Tallinnas esitab mees oma loomingu paremikku, mitte ainult uue plaadi laule," lubab korraldaja Makroconcert Eesti esindaja Marko Tiidelepp.

Kuulda saab Ferry suurimaid hitte nagu "Slave To Love", "Don't Stop", kuid ka uue plaadi laule, nagu näiteks Bob Dylani "Knockin' On Heaven's Door".

Lisaks Ferryle on laval kokku 11 muusikut ja tantsijat. Tema saateansambli saksofonist Ian Dixon ja pianist Colin Good on tuntud nimed briti džässiareenil. Ferry kiidab mõlemaid ja tõdeb, et mehed on ühtlaselt tugevad nii džässis kui ka nn standard-tüüpi lugudes. Ka bassimees Guy Pratt pole kehvemast puust, tema on mänginud koos Pink Floydi, Madonna ja Michael Jacksoniga ning võitnud ka Grammy auhinna.

Hetkel kuum