Arco väärtus tõusis 100 miljoni võrra

Tõnis Oja 05. november 2007, 00:00

Arco Vara aktsia hind kerkis reedel viie protsendi võrra, 23,00 kroonini (1,47 euroni). Kinnisvaraarendaja turuväärtus tõusis vähem kui kahe tunniga enam kui 100 miljoni krooni võrra, 2,2 miljardi kroonini.

Veel hommikul liikus eelmise kuu algusega võrreldes pea veerandi oma väärtusest kaotanud Arco Vara aktsia eilse sulgemishinna tasemel. Alates poole ühest, kui Hansabank Markets oli värske analüüsi ka kodulehele pannud, hakkas aktsia hind aga kiiresti kerkima, käies päevasiseselt isegi 1,50 eurol (23,47 kroonil).

Hansabank Markets, kes avaldas ettevõtte kohta esimese analüüsi, soovitab aktsiat osta hinnasihiga 1,90 eurot (29,73 krooni). Tegelikult hakkasid kuuldused Hansabank Marketsi analüüsist liikuma juba varahommikul investeerimispanga LHV foorumis. Uudisteagentuur Bloomberg teatas ostusoovitusest poole kümne ajal ning uudis koos hinnasihiga tuli tund aega hiljem. Paraku jõudis Arco Vara aktsiaid enne analüüsi Hansapanga koduleheküljele panekut soetada terve rida investoreid.

Omanikku jõudis hinnaga 1,40 kuni 1,41 eurot vahetada 1,9 miljonit väärtpaberit, mis on praktiliselt suurim kauplemismaht Arco Varaga kauplemise esimesest päevast saati.

Kella 12 ajal sooritati plokktehing miljoni aktsiaga, suuri tehinguid sooritati madalate hinnatasemetega veelgi. Kokku vahetas omanikku 2,9 miljonit aktsiat, väärtpaberi käive oli 42 miljonit krooni.

Siin tekib aga küsimus, kas Hansapangas pole nn Hiina müüri või on pangal eri kategooriates kliendid, kellest ühed saavad analüüsidest teada varem kui teised?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing