Kullaunts 800 dollarist kallim

Tõnis Oja 05. november 2007, 00:00

Kullauntsi hind kerkis esmakordselt pärast 28aastast vaheaega üle 800 dollari taseme, sest investorid otsivad endiselt väärismetallist kaitset krediiditurgudel toimuvate vapustuste eest.

Lisaks sellele mõjutasid väärismetalli hinda dollari kursilangus euro suhtes ajaloo madalaimale tasemele ning naftabarreli hinna kerkimine üle 95 dollari. Dollar langes 1,4528 dollarini eurost, mis teeb USD kursiks 10,77 krooni.

Londonis kerkis kulla hind 807,30 dollarini untsist, mis on väärismetalli kõrgeim hind alates 1980. aasta jaanuarist. Siis kerkis väärismetalli hind 850 dollarini untsist, mis on jäänud kõrgeimaks hinnaks tänini.

Kui finantsturgudel toimuv mõjub kulla hinnale positiivselt, siis väärismetalli liigkõrge hind on hakanud mõjutama tarbimist. Sel nädalal hakkavad Indias pühad, mis on tavaliselt suur väärismetallide ostuhooaeg. India on maailma suurim kullatarbija. Maailma kullanõukogu alandas nõudluse kasvu prognoosi Indias seniselt 40 protsendilt 20-25 protsendile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing