Katre Pilvinski • 6. november 2007 kell 22:00

Harry Potteri viimast osa on müüdud ligi miljoni krooni eest

Kirjastuse Varrak müügijuht Mirjam Parmasto rääkis, et neil pole küll otsesidet kõikide kauplustega üle Eesti, kuid eilehommikuse seisuga oli raamatut müüdud hinnanguliselt 3500 eksemplari. Raamatu hind kauplustes on 299 krooni.

"Suur tiraaž trükiti selleks, et raamatut jätkuks kõigile soovijatele. Eesmärk polegi tiraaž kiiresti läbi müüa. Kaks kolmandikku kogusest müüme tõenäoliselt läbi poole aasta jooksul," rääkis Parmasto. "Jõulude ajal kindlasti müük kasvab," oli Parmasto kindel.

Parmasto leiab, et suvel ilmunud ingliskeelse Harry Potteri viimase osa ilmumine eestikeelse raamatu müüki ei mõjuta. "Kindlasti on raamatusõpru, kellel on olemas nii inglis- kui ka eestikeelne Harry Potteri viimane osa," lisas Parmasto.

Rahva Raamatu ASi turundusjuhi Merje Vari sõnul on Harry Potteri viimasel osal rohkem tähelepanu kui eelmistel osadel. "Viimast osa ostetakse palju, et kogu Potteri sari kokku saada," tõdes Vari.

Hetkel kuum