ÄP fototoimetus • 6. november 2007 kell 22:00

Tiivas tegi Stockholmis uhke avalöögi

Gert Tiivase juhitava firma aktsiate pakkumist suurendati 40 protsenti, 4,1 miljardilt kroonilt 5,7 miljardile kroonile, teatas ettevõte.

"Oleme jõudnud nii kaugele, et suudame ainulaadset Ida-Euroopasse investeerimise võimalust pakkuda laiale ringile investoritele. Meie eesmärk on edukalt investeerida ja oma aktsionäridele korralikku tulu teenida," kommenteeris Tiivas börsiletulekut.

Tiivas ütles kuu aega tagasi, et on East Capital Exploreriga tööd teinud juba üle poole aasta. Ametlikult asus ta Rootsisse firmat juhtima septembris. Edukasse IPOsse oli Tiivasel juba siis kõvasti usku. "Meil on hea idee ja tugev meeskond. East Capitalil on Ida-Euroopasse investeerimisel väga hea reputatsioon," loetles ta tugevaid külgi.

Firma aktsiaid märkis hulk institutsionaalseid investoreid Euroopast, Lähis-Idast, USAst ja Aasiast. Rootsis tundsid ettevõtte vastu suurt huvi ka erainvestorid, umbes 12 500 aktsionäri 13 500st on kohalikud eraisikud. Rootsist välja läheb umbes 40% aktsiatest.

Autor: ÄP

Hetkel kuum