ÄP fototoimetus • 8. november 2007 kell 22:00

Vanemuine annab Uuspõllule aega

Vanemuine otsustas vähendada näitleja Jan Uuspõllu töökoormust tema raviperioodi ajaks miinimumini, kõigile tema rollidele on teater leidnud asendajad.

Vanemuise draamalavastuses "Mesimees" hakkab Jan Uuspõllu asemel Felix Humble'it mängima Ott Sepp. Samuti asendab ta Uuspõldu lavastuse "Jooksvad kulud" rollides. Filosoofilises komöödias "Vabamõtleja" mängib Denis Diderot'd Veikko Täär ning jandis "Teatriparadiis" Rutsi Ain Mäeots.

Nädala alguses Jan Uuspõlluga kohtunud ja töösuhteid arutanud teatrijuht Paavo Nõgene kinnitas, et kui näitleja tervislik seisund seda lubab, näeb Jan Uuspõldu taas Vanemuise laval 23. novembri ja 21. detsembri "Vabamõtleja" etendustel. "Vabamõtleja" ülejäänud etendusi mängib Veikko Täär.

"Vanemuine ja selle näitlejad soovivad Jan Uuspõllule head paranemist," ütles Nõgene.

Autor: ÄP

Hetkel kuum