Ehitus Service saab välisturu tarbeks saksapärase nime

Kadi Heinsalu 12. november 2007, 00:00

Investeerimisfondi Askembla ja Säästumarketi loojate põhiomandis olev Ehitus Service kutsus laupäeva õhtul kõik oma töötajad üle Eesti kokku suurde üüritud saali ja andis nimemuutusest teada, pannes firmale uue nime Bauhof (otsetõlkes ehitushoov - toim). Pühapäeva öösel vahetati nimesilte. Bauhofi kaubamärgi loomine läks maksma 8 miljonit krooni.

Uudis Leetu mineku kohta on teada juba suvest. Pisut ebamäärasemad on plaanid Ukrainasse ja Lätti minekuga, ehkki Ukrainas töötab pidevalt viimased pool aastat üks Ehitus Service'i esindaja.

"Leedu suunal oleme poolteist aastat ettevalmistusi teinud ja sinna jõuame 2008. aastal," rääkis firma tegevjuht Mart Vau. Kuna seal on ees väga hea müügikett Senukai, on Ehitus Service'il eesmärk teisele kohale saada. "Lätis on ka rida tugevaid konkurente, eriti kohalikele kuuluv Depo. Lätis on see eripära, et turg on koondunud vaid Riia ümbrusse," lisas Vau.

Üks välismaale liikumise põhjuseid on, et Eesti turul on saabunud seisakuaeg. Viimasel neljal ja eriti kahel kuul on olnud Vau sõnul väga rahulik periood.

"Nii äkilist rahunemist ei oodanud," sõnas ta. Seetõttu jääb ka firma käive aasta lõpus väiksemaks kui oodatud miljard krooni, ka kasuminumber tuleb väiksem kui mullune 50 miljonit krooni. "Selle tõmbab alla ka kolme kaupluse avamine Eestis," sõnas Vau. Tema sõnul tasub Eestis edasi laieneda, sest madalseis kestab ehk aasta-poolteist ja on hea turu aktiveerudes jälle kohal olla.

Kõige suurema ehitusmaterjalide müüja Rautakesko ASi juhatuse esimees Alo Ivask sõnas, et juhtugu turul mis tahes, perspektiivis on kindlasti Eestis laienemise ruumi. Kuid väikestesse linnadesse liikudes tuleb arvestada, et konkurendid on juba kohal. Nii avab Ehitus Service enne jõule kaupluse Kuressaares, Rautakesko avab järgmisel aastal.

Rakveres oleks Rautakesko oma kauplusega kolmas suurem müüja, kui see 2008 seal avatakse. Rautakesko emafirmal on Leedus ühisfirma Senukaiga ja hea kauplustevõrk ka Lätis. "Ukrainas me veel ei ole, küll aga Venemaal," lisas Ivask.

Ehitus Service'i juhi Mart Vau sõnul oleks Ukraina turule minek kõige kallim ja lõplikku otsust sinnaminekuks pole.

Kolmanda suurema ehitusmaterjalimüüja Espaki juhi Arvi Liiviku sõnul on mõistlik Eesti müügivõimaluste vähenemisel välismaale liikuda, kuid nemad seda praegu ei plaani. Ehitusmaterjalide müügi kõrval tegelevad nad ehituse ja väikepalkmajade tootmisega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing