Arendaja või importija?

Gert D. Hankewitz 13. november 2007, 00:00

Tõesti, kui otsida Aljandit internetist, tuleb vasteid küll palju, kuid mitte ühtegi sellist, mis tema kohta midagi paljastaks.

Nii tunnebki Google'i otsimootor teda vaid Ülemiste järve taha elurajooni rajanud kinnisvaraarendusfirma Kodala OÜ juhi ja Snaige külmkappide maaletooja Kodala Hulgi OÜ omanikuna, kuid mitte konkreetse, sõnaahtra ärimehena, kes oma otsused alati täide viib. Mitte kahe eduka poja isana, kellest ühele on ta usaldanud ka oma koduelektroonikaäri. Ning ka mitte keemikuna, kes ehituspisiku sai omal ajal ehitusfirmast Harju KEK.

"Ta pole kellelegi lahke oma elulugu jutustama," räägib Tallinna linnakantselei haldusdirektor Viljar Meister, keda Aljandiga ühendab pea 30 aastat kestnud sõprussuhe. "Ülo on selline otsustaja tüüpi. Kui teeb sisemise otsuse valmis, et täna lõpetan ühe eluetapi ja alustan teist, siis nii ka juhtub," räägib Meister, meenutades, kuidas Aljand Eesti taasiseseisvumise paiku äkitselt eraettevõtlusesse läks. Mehe edu võtit näeb Meister sihikindluse ja taibukuse kõrval ka heade suhete loomise oskuses.

"Sel ajal oli ju kõigest puudust, ju tal kuskil pidid olema need tuttavad, kes aitasid ja oskasid juhatada," mõtiskleb sõber, kes iseloomustab ärimeest kui konkreetset tüüpi.

"Tal on iga asja kohta oma arvamus. Ta ei laida ega kiida, aga ütleb nii, nagu asi talle paistab. Kas see meeldib kellelegi või mitte, on juba kuulaja otsustada," resümeerib Meister.

Siiani on Aljand osanud tegutseda, vältides igasugust avalikku tähelepanu.

"Ta pole selline, kes tahab ühe päevaga rikkaks saada ja siis selle kahe tunniga maha laristada," lisab Meister. Samas ei tähenda see, et miljonär kodus nurgas kamina ees istuks, vastupidi: sünnipäevadel ja muudel kokkusaamistel on ta alati, kui saab, kohal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing