Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallink ootab suurt kasumikasvu

  Tallink avaldas alanud majandusaasta prognoosid. Ettevõtte käive peaks kasvama seitse protsenti, 12,75 mld kroonini. Tallinki puhaskasum peaks kasvama 32 protsenti, 1,33 miljardi kroonini.
  Kahju, et Eestis avaldavad majandustulemuste prognoose vähesed ettevõtted. Prognooside avaldamine on pigem erandlik. USAs on lugu vastupidine - seal üldjuhul ikkagi ettevõtted avaldavad oma tulemuste prognoose. Kui keegi loobub tulemuste avaldamise praktikast, võetakse seda negatiivse sammuna.
  Tänu tulemuste prognoosile saavad investorid aimu, millised on ettevõtte juhtkonna arvates ettevõtte arenguväljavaated. Ilma selle informatsioonita ostavad investorid suurel määral teadmatust - kas ettevõtte juhtkond ootab kasvu või mitte. Loomulikult peab ettevõte andma teada, kui nende tulemused väljakäidud prognoosidest oluliselt erinevad.
  Tallinki aktsia hind püsis 16,27 kroonil ehk maksis 1,04 eurot. Käivet tuli aktsiale alla miljoni krooni.
  Eilsel punasel börsipäeval tõusis vaid Norma aktsia.
  Norma aktsiaga tehti üks tehing 79,02 krooniga (5,05 euroga), käibeks 15 803,07 krooni. Samas olid aktsia ostu-müüginoteeringud börsipäeva lõpus viimasest tehingust madalamal (77,45/78,55 krooni).
  Suurema käibega (6,7 mln krooni) oli eile 3,9 protsenti langenud Arco Vara aktsia, mis maksis 23 krooni ehk 1,47 eurot. Üldiselt oli aktiivsus loid.
  Eesti majanduskasv aeglustus statistikaameti andmetel kolmandas kvartalis mullusega võrreldes esialgsel hinnangul 6,4 protsendini. Veel teises kvartalis kasvas majandus 7,3 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA jaemüük püsis juulis juunikuu tasemel
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.