Hulgimüüjate TOP: 2005. a edetabel

ÄP 15. november 2007, 00:00

Hulgimüügiettevõtete TOP on jaemüügiettevõtete TOPiga võrreldes hulga stabiilsem: kaks mulluse TOPi esikolmiku ettevõtet on seal oma koha säilitanud ka tänavu.

Möödunud aastal oli hulgimüügifirmadest edukaim vanametallikoguja TOPi võitja OÜ Hebron. Hebronil läheb endiselt hästi, kuigi esikoht on asendunud teise kohaga.

Hebroni põhitegevus seisneb Venemaa suurtest linnadest vanaraua kogumises, selle ümbertöötlemises ja müümises. OÜ Hebron asutajateks on ettevõtjad, kes varem tegelesid keemiatööstuses kasutatavate katalüsaatorite tootmise ja realiseerimisega, töötlesid ümber värvimetalle ja utiliseerisid vedureid.

"Me olime pioneerid, kes hakkasid viima Venemaale metallihakkemasinad, mis on ette nähtud olmevanaraua (auto, külmkapid jne) ümbertöötlemiseks," rääkis firma kaasomanik Boriss Fursa. Neil oli Venemaal juba kolm tehast. Esimene avati Sankt-Peterburgis, teine Voronežis ja kolmas Nižni Novgorodis. Linnad, kus inimesi vähem kui miljon, neid ei huvita. Järgmise tehase planeerisid nad avada Moskvas. Eestis nad tehast avada ei plaani. "Eesti vanarauaturg on väike, aga mängijaid on palju," nentis Boriss Fursa.

Teise koha sai TOPis
Goodyear Dunlop Tires Baltic ASil läheb samuti stabiilselt hästi - tänavu on nad edetabelis vaid koha võrra langenud. Firma tegeleb autorehvide tootmisele ja nende hulgimüügiga. Nad müüvad kahte põhibrändi, milleks on Goodyear ja Dunlop, ning samuti nelja täiendavat brändi - Sava, Debica, Fulda ja Falken.

Ettevõtte juht Helge Berntseni sõnul on ettevõte kasvanud keskmiselt 30% aastas. Sellele on suuresti kaasa aidanud üldine kiire majanduskasv, kuid ka klientide usaldus nende toodangu vastu.

Kolmanda koha sai TOPis
naftasaaduste hulgimüüja AS Petkam. Petkam on asutatud juba 1991. aastal, registreeritud Maardusse ja tegeleb naftasaaduste hoiustamise, hulgi- ja jaemüügiga.

Kui Äripäev teavitas Petkami direktor Mihhail Glotovit, et nende firma on saavutanud Äripäeva traditsioonilises valdkonnaliidrite edetabelis kõrge koha, ütles Glotov: "See on teie traditsioon, aga meie traditsioon on selline: ajalehtedega ei kontakteeru, vastuseid ei anna."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing