Tahkuranna leidis uue vallavanema Karel Tölbi ajalehekuulutuse kaudu

Agnes Ojala 16. november 2007, 00:00

"See ei ole mingi uus asi, et vallavanemat kuulutustega otsitakse. Seda on tehtud ka varem," kommenteeris tavapäratut konkurssi värske vallavanem.

"Kui vallavalitsuses kohale sobivat oma töötajat ei ole, siis on ju arusaadav, et otsitakse mujalt. Avaliku konkursiga saab tööpakkuja potentsiaalsetest kohatäitjatest ülevaate ja ega siis pea nende seast inimest valima, kui pole piisavalt head kandidaati," rääkis Tölp.

Suuremate omavalitsusüksuste puhul ei pea Tölp avalikku konkurssi siiski vajalikuks. Tema sõnul tehakse näiteks Pärnu linnapea valikul poliitilisi otsuseid, Tahkurannas aga suure poliitikaga ei tegelda.

Tahkuranna vald oli sunnitud uue vallavanema järele vaatama septembri alguses, mil endine vallavanem Eeri Tammik ameti maha pani. Siis kirjutas Pärnu Postimees, et Tammik jäi väidetavalt vastandlike ärihuvide vahele, mis lõpuks teda tagasi astuma sundis.

Vallasekretär Ulvi Poopuu sõnul oli vallavanema kohale viis kandidaati. Neist neli kutsuti end volikogule tutvustama ning salajase hääletamise tulemusel sai Tölp kaheksa poolt- ja viie vastuhäälega vallavanemaks.

Regionaalminister Vallo Reimaa sõnul on avaliku halduse valdkonnas muutumas konkurss üha tavapärasemaks. "See on üldlevinud kogu maailmas ja eelkõige just täitevametite juhtide osas, kelleks vallavanem kahtlemata on," ütles Reimaa. "Konkursi teel valitud omavalitsusjuhid ei kaldu üle võtma volikogu juhtimise funktsioone, mida sageli juhtub nn igaveste vallavanematega."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing