Tõnis Oja • 19. november 2007 kell 22:00

Tsingi hind 20 kuu madalaim

Tsingi hind langes eile Londoni metallibörsil 20 kuu madalaimale tasemele, sest metalli tarned Hiinast on kasvanud. Hiina on maailma suurim tsingitootja.

On võimalik, et Hiina loobub järgmisel aastal tsingiekspordi viieprotsendilisest maksusoodustusest, kirjutas investeerimispanga J.P. Morgan analüütik Michael Janson. Seetõttu on hakatud metalli laovarusid kiiresti likvideerima. Bloombergi andmetel on selle aasta esimese kümne kuuga eksport Hiinast kasvanud viiendiku võrra.

"Ilmselt on tegemist ülepakkumisega ning seetõttu kiirustatakse enne regulatsioonide muutust eksportima," lausus uudisteagentuurile UBS metalliturgude analüütik Robin Bahr.

Londoni metallibörsil langes tsingi hind päevasiseselt kolme protsendi võrra, 2430 dollarini tonn, mis on metalli madalaim hind alates 2006. aasta 17. märtsist. Shanghai tulevikutehingute börsil langes metalli hind koguni kuus protsenti, mis on börsi kehtestatud maksimaalne muutumispiir.

Hetkel kuum