Eesti polnud ainus

Tõnis Oja 22. november 2007, 00:00

Eilne börsipäev ei olnud must mitte ainult Tallinna börsil, sest aktsiahinnad kukkusid järsult pea igal pool maailmas. Börsiindeksite põhjal oli vähem kui protsendilise kukkumisega börsi üsna raske leida.

Vilniuse börsi indeks langes 3 protsenti. Põhinimekirja suurimaks kukkujaks oli kommunaalteenuste pakkuja City Service, mille hind odavnes 7,14 protsenti, 13,00 litini. Moetööstusfirma Apranga aktsia hind kukkus 4,6 protsenti, 15,9 litini.

Läti börsi põhinimekirjas langesid kõigi kuue ettevõtte aktsiate hinnad. Suurimaks kukkujaks oli Lätis Grindeksi aktsia, mis kaotas 5 protsenti oma väärtusest. Kõikide põhinimekirja kuuluvate aktsiate langus oli suurem kui üks protsent.

Veelgi sügavamale kukkusid põhjanaabrite väärtpaberid. Helsingi börsi indeks kukkus pea kolm protsenti, kusjuures juhtivaktsiatest oli Nokia aktsia kukkumine 3,2 protsenti, 25,64 euroni.

Stockholmis tegi ilma Ericsson, mille hind liikus 7,5 protsenti allapoole. Positiivse poole pealt paistsid silma Volvo, mis kerkis 2,9 protsenti, 105,5 Rootsi kroonini, ning Hennes & Mauritz, mille aktsia hind kosus 1,6 protsendi võrra.

USA aktsiaturud alustasid samuti enam kui protsendilise kukkumisega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing