Tõnis Oja • 22. november 2007 kell 22:00

Hull pühadenädal

USA aktsiaturud lõpetasid kolmapäeval taas tugevas miinuses, Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 1,6 protsenti, 12 799,04 punktini, mis on indeksi madalaim tase alates aprillist.

S&P 500 indeks kukkus samuti 1,6 protsenti, 1416,77 punktini. See tähendab, et aasta algusega võrreldes on indeks juba 0,1 protsendi võrra miinuses. Peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks andis järele 1,33 protsenti ning sulgus 1416,77 punktil.

"Tegemist on väga paanilise turuga," lausus uudisteagentuurile Bloomberg Bostonis asuva investeerimisfirma Investment Advisors fondijuht John Katter. "Näib, et probleemidele ei suudeta leida lahendust ega osata ka nende väärtust välja arvutada, mistõttu pole väljapääsu näha enne küllaltki pika aja möödumist," lisab ta. Probleemideks on krediidikriis, kallis nafta, odav dollar ning USA majanduse nukravõitu väljavaade.

"Hull nädal," iseloomustas sisuliselt eile lõppenud nädalat ajalehele The New York Times investeerimisfirma Wells Capital Managementi peastrateeg James W. Paulsen. Eile olid USA aktsiaturud tänupüha tõttu suletud ja ehkki täna on turud avatud, jääb kauplemisaktiivsus väga suure tõenäosusega tavapärasega võrreldes tunduvalt väiksemaks.

Hetkel kuum