Hull pühadenädal

Tõnis Oja 23. november 2007, 00:00

USA aktsiaturud lõpetasid kolmapäeval taas tugevas miinuses, Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 1,6 protsenti, 12 799,04 punktini, mis on indeksi madalaim tase alates aprillist.

S&P 500 indeks kukkus samuti 1,6 protsenti, 1416,77 punktini. See tähendab, et aasta algusega võrreldes on indeks juba 0,1 protsendi võrra miinuses. Peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks andis järele 1,33 protsenti ning sulgus 1416,77 punktil.

"Tegemist on väga paanilise turuga," lausus uudisteagentuurile Bloomberg Bostonis asuva investeerimisfirma Investment Advisors fondijuht John Katter. "Näib, et probleemidele ei suudeta leida lahendust ega osata ka nende väärtust välja arvutada, mistõttu pole väljapääsu näha enne küllaltki pika aja möödumist," lisab ta. Probleemideks on krediidikriis, kallis nafta, odav dollar ning USA majanduse nukravõitu väljavaade.

"Hull nädal," iseloomustas sisuliselt eile lõppenud nädalat ajalehele The New York Times investeerimisfirma Wells Capital Managementi peastrateeg James W. Paulsen. Eile olid USA aktsiaturud tänupüha tõttu suletud ja ehkki täna on turud avatud, jääb kauplemisaktiivsus väga suure tõenäosusega tavapärasega võrreldes tunduvalt väiksemaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing