Mariliis Pinn • 22. november 2007 kell 17:01

Saue linnapea Ero Liiviku vabastati ametist

Täna toimunud Saue linnavolikogu istungil avaldati Saue linnapea Ero Liivikule umbusaldust ja sellega vabastati Ero Liivik linnapea ametist.

Linnapea ametist tagandamise tingis 15.11.07 Saue volikogu istungil volikogu kuue liikme poolt esitatud umbusalduse algatamise avaldus, teatas volikogu.

Saue linnavolikogu V koosseisu 24. istungil 15. novembril, kell 17.00, andis volikogu liige Eesti Reformierakonna Saue linnavolikogu fraktsiooni esimees Raivo Ojapõld üle umbusaldusavalduse Saue linnapea Ero Liivikule.

Umbusalduse algatajad on seisukohal, et Saue linnapea Ero Liivik ei ole tulnud toime Saue linna ja Saue linnavalitsuse juhtimise ning töö korraldamisega. Avaldusele kirjutasid alla kuus Saue linnavolikogu liiget.

Tänasel umbusaldushääletusel hääletasid linnapea umbusaldamise poolt kümme volikogu liiget ja vastu üks volikogu liige, erapoolikuks jäi üks ning hääletusel ei osalenud kaks volikogu liiget.

Linnapea kohusetäitjaks määrati abilinnapea Rafael Amos. Uue linnapea valimine toimub hiljemalt jaanuari istungil.

Linnapea Ero Liiviku sõnul tingis umbusaldusavalduse Sauel muutunud poliitiline olukord. „ Toimunud uue koalitsiooni loomine ja võimuliidu loomine on viinud olukorrani, kus parteitu linnapea koostöö võimul olevate parteidega ei ole tulemuslik. Kuulumata ühtegi erakonda lähtun oma tegudes eelkõige Saue linna heaolust mitte parteide ideoloogiast. Ka avalduses esitatud süüdistusi ei saa tõena võtta ning vastuses volikogule olen need ka tõendatult tagasi lükanud, “ kinnitab Liivik.

Hetkel kuum